Designermarket met terras: Rotterdams hip

Het is een zonnige zondag in Rotterdam dus een uitje in de buitenlucht is een goed idee. Deze zondag is dat de Designer Market langs de Hofbogen. Sowieso een goed idee om lekker buiten het centrum te blijven vandaag, onze binnenstad is geconfisqueerd door voetbalsupporters van de finalisten van de bekerfinale. Hoef ik niet tussen te staan.

De Raampoortstraat is gevuld met kraampjes van designers. Degenen die helemaal aan de noordkant staan hebben een beetje pech vandaag. Het waait nogal en daar ontstaat het Weena-effect: de wind perst zich een weg tussen de hoogbouw van het Grafisch Lyceum en de Hofbogen. Een beetje Rotterdammer haalt zijn schouders erover op.

Een windstil momentje.

Er staat een breed aanbod aan designers en kunstenaars op de Designer Market. En iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal achter de ontwerpen. Die gedachten achter de designs worden met liefde met de bezoekers gedeeld.

Het aanbod komt grotendeels van Rotterdammers en ontwerpers die een link met Rotterdam (de haven, de Maas) hebben. Is er een trend te ontdekken in dit uiteenlopende aanbod? Iets dat wel veel terugkomt is hergebruik van materialen. Een tweede leven en een compleet nieuwe functie van het materiaal. Zo is er ‘Gevat’: stoelen gemaakt uit oude vaten. Het stoere havengevoel haal je naar je interieur of tuin (www.gevat.eu). ‘Made by Smile’ maakt sieraden van Nespresso cups. Een andere designer bouwt oude wijnvaten om tot tafels en stoelen.

Gevat met zijn olievaten

Tafels en stoelen uit wijnvaten

Ontwerpster Foekje Fleur liet zich inspireren door plastic zwerfvuil uit de Maas. Zij maakte van gevonden flessen nieuwe porseleinen vazen. Hiermee zet ze je aan het denken over de plastic soep die ook door onze Maas drijft (http://foekjefleur.bigcartel.com).

Foekje Fleur

De Designer Market is een nieuw concept en wordt deze zondag voor het eerst georganiseerd. Het heeft veel weg van de Swan Market. Een aantal standhouders staat daar ook regelmatig. En aan een belangrijk aspect voor de Rotterdammer is ook gedacht: er is een lekker groot terras bij. Muziekje, foodtrucks, lange tafels en hippe biertjes, zo komen wij deze zondag wel door.

De Designer Market wordt dit jaar nog twee keer georganiseerd: zondag 20 augustus en zondag 1 oktober. Zie http://www.hofbogen.nl

Door Peter Snaterse van BeeldinZicht

Nespresso cups krijgen een nieuw leven in sieraden

De stad Rotterdam door de ogen van illustrator ckoe

Studio Daboo

Uit Tilburg: Pee-Jay Czifra-Malawau van Hippeshit013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn
LinkedIn
Share
Don`t copy text!