Het wil niet zomeren. Nou én?

Wat moet je nou, als Rotterdammer, met een zomerse zondag die niet zomers is. Beginnen we in 010 eindelijk een redelijke terrasdichtheid te kweken, werkt het weer niet mee. En we willen zó graag een beetje buiten loungen. Je checkt elk uur de Buienradar, maar wat een waardeloos wispelturig product is dat eigenlijk. De Rotterdammer houdt van recht-door-zee. Moet je vooral Buienradar raadplegen…

De afloop van de bui niet eens afgewacht en hup, zo naar de Fenixloods. Wél even de regenjas drogen voor het inpakken.

Een oplossing is de Fenixloods. Prachtplek met indoor terras. Vroeger, toen ik nog in de kleine kinderen zat was zo’n regenachtige zondag echt een ramp. Na uren knutselen, voorlezen, koekjes bakken enzovoort kwamen de muren ’s middags behoorlijk op je af. Als het dan bleef regenen moest je naar Balorig. Zat je ook op een indoor terras, maar met een grote speelplaats erbij. Zelf werd ik er altijd een beetje depressief van, maar de kinderen konden even uitwaaien. Indoor uitwaaien.

Dan de Fenixloods. Überhip met haar zorgvuldig onafgewerkte voorkomen. En een prachtig binnenterras. Het authentieke Rotterdamse gevoel krijg je natuurlijk op het buitenterras. Lekker aan het water voor die fijne stoere havenbeleving. Het trekt inmiddels mensen van heinde en verre. Misschien wel zojuist gearriveerd per cruiseschip. Van Engels, Spaans, Italiaans tot en met Brabants hoor ik om mij heen. “Hedde gij dat gezien? Het Amerikahotel! Da’s toch beroemd?”

Zodra het regenen maar enigszins stopt, verruilen de echte Rotterdammers indoor voor outdoor terras. Je mag vandaag dan welhaast uit je broek waaien, daar deinzen wij niet voor terug natuurlijk. Slechts een enkele nultiener heeft echt gevaren, maar we veinzen allemaal wél zeebenen te hebben!

En zo worden ook de regenachtige dagen nog gezellig in Rotterdam

Naast het binnen- en buitenterras is er van alles te doen en te koop in de Fenix Food Factory. Bekijk hun website.
De beste informatie over activiteiten in de Fenixloods vind je op hun Facebook.

Door Peter Snaterse van BeeldinZicht

Een drankje doen met papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn
LinkedIn
Share
Don`t copy text!