Hier is dat feessie

“Ja meneer, het vervelende is, er staat dat de folder op het station te verkrijgen is. Maar wij hebben niets ontvangen”, legt de baliemedewerkster bij Station Centraal me uit.

Ik ga vandaag ‘Festival op z’n Rotterdams’ bezoeken. Dat vindt plaats op diverse locaties in het centrum. Een foldertje met wat uitleg én een plattegrond leek me handig paraat te hebben in de kontzak en die zou te krijgen zijn op locatie 1, Centraal Station. “Maar misschien hebben ze bij het Plaza een folder voor u?”

Locatie 2 is Central Plaza. Er wordt prachtig gezongen, maar verder is het aan het begin van de middag vooral leeg. Je kunt een grappige foto van jezelf laten nemen door je hoofd door een gat in een banner te steken. Op een banner staat Elvis Presley, op een ander is Marilyn Monroe afgedrukt. Plaza blijft dan toch gewoon… Plaza. Die folders kan ik hier ook niet vinden.

Naar nummer 3 dan, het Schouwburgplein. Het grote feest moet hier ook nog beginnen. Maar misschien wordt dat later beter, als de SKVR dans demonstraties gaat geven.

Via de Lijnbaan naar de Koopgoot. Omgedoopt tot Kookgoot. Dat woord hoor je nergens terug, de Rotterdammer laat zich de bijnamen niet opleggen. De lange gedekte tafels zien er prachtig uit. De zelfverkaarde hardwerkende Rotterdammer gaat bij de lunch op zondag heerlijk aan een glas wit of rosé. Een folder van ‘Festival op z’n Rotterdams’ zie ik verder nergens liggen. “Je mot de weg kenne…”, denk ik bij mezelf.

Tussen Outletstore en Mid Season Sale kom ik terecht bij ‘Azië aan de Maas’. Een straatje vol eettentjes. Folders zoek ik niet meer, want het volgende punt, De Markthal, is het laatste.

In de Markthal zou een ‘Markthal Kooktheater’ zijn. Is dat dan het hoofdthema van Festival op z’n Rotterdams, lekker eten? Ik zigzag de hele hal door, laverend tussen Selfie-toeristen en zuinig bestellende Hollanders. Business as usual dus. Nu ben ik slecht in zoeken, en vast ongelukkig in mijn timing, maar die kookdemonstraties kan ik echt niet vinden.

Nog maar even terug naar het Schouwburgplein, waar gedanst gaat worden. Dan passeer ik het Grotekerkplein. Hier is dat feessie! Het Grotekerkplein is het Stadspark geworden en vandaag is er een danssalon. Er wordt een jaloersmakende demonstratie gegeven en vooral: uitbundig gedanst door heel veel Rotterdammers. De salsamuziek klinkt op deze zonovergoten dag eigenlijk heel logisch. Heerlijk luierend in de zon en tussendoor de voetjes van de vloer. De Rotterdammer maakt zijn eigen feestje wel.

Dan toch ook nog even langs het Schouwburgplein. Daar zijn de dansdemontraties van de SKVR inmiddels gestart. Ook hier spat het plezier vanaf. Misschien is dat festivallen op zijn Rotterdams: muziekje op, zonnetje erbij en het komt vanzelf goed.

Ook eens lekker dansen?

De hele zomer lang is er elke zondag Danssalon op het stadspodium in het Stadspark. De beste updates over tijden en andere evenementen in het Stadspark zijn te vinden via hun Facebook pagina.
Leren dansen kan op allerlei niveau, stijl en noem maar op bij de SKVR.
Op het Schouwburgplein staan tot en met september allerlei activiteiten gepland op de zondagen en woensdagmiddagen. Bekijk hier hun agenda.

Door Peter Snaterse van BeeldinZicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn
LinkedIn
Share
Don`t copy text!